Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Bruce Lee - Game Of Death (Μπρους Λη - Το Παιχνίδι Του Θανάτου)

Ο Μπρους Λη (Bruce Lee) ήταν ένας Κινεζοαμερικανός δάσκαλος πολεμικών τεχνών και ηθοποιός. Δημιούργησε τη μοντέρνα πολεμική τέχνη Τζιτ Κουν Ντο (Jeet Kune Do). Από πολλούς θεωρείται ο μεγαλύτερος ηθοποιός πολεμικών τεχνών του 20ου αιώνα και παρά το γεγονός ότι έπαιξε σε λίγες ταινίες, καταγράφηκε στη συνείδηση των θαυμαστών του ως είδωλο.

Μετά το τέλος της ταινίας Way Of The Dragon (Ο Κίτρινος Πράκτωρ Εναντίων Της Μαφίας) o Bruce Lee ξεκίνησε τα γυρίσματα του Game Of Death (Το Παιχνίδι Του Θανάτου) το 1972. Γύρισε κάποιες μαχητικές σκηνές μέσα σε μία παγόδα με τους Dan Inosanto, Ji Han Jae και Kareem Abdul Jabbar αλλά διέκοψε τα γυρίσματα μετά την προσφορά της Warner Bros για να γυρίσει το Enter The Dragon (Ο Κίτρινος Πράκτωρ Του Χονγκ Κονγκ) και να συνεχίσει μετά. 

Λόγο του αιφνίδιου θανάτου του τα γυρίσματα έμειναν στη μέση. Οι σκηνές που γύρισε ο Bruce Lee έμειναν στα ράφια της Golden Harvest για πέντε χρόνια. 

H ταινία ολοκληρώθηκε το 1978 με την βοήθεια του σκηνοθέτη του Enter The Dragon Robert Clouse. To καστ συμπλήρωσαν ένα πλήθος Αμερικανών ηθοποιών. Επειδή το επεξεργασμένο υλικό με τον Bruce Lee ήταν μόλις 15 με 20 λεπτά έπρεπε να βρουν κάποιον να τον αντικαταστήσει. Μετά από αρκετή δυσκολία, τελικά επιλέχτηκαν δύο αντικαταστάτες: Ο Yuen Biao για τις σκηνές που απαιτούσαν ακροβατικά και ο Kim Tai Chung που αργότερα πρωταγωνίστησε στη συνέχεια της ταινία Game Of Death 2.
Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Νότια Κορέα στον Βουδιστικό ναό Beopjusa, που βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Songison, η πενταόροφη ξύλινη παγόδα του ναού χρονολογείται από το 553 μΧ.

Στο αρχικό σενάριο της ταινίας που έγραψε ο Bruce Lee, ήθελε να παρουσιάσει τον μαχητή της τέχνης του Jeet Kune Do στο να αντιμετωπίζει μαχητές διαφορετικών πολεμικών τεχνών και στυλ. Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τις αδυναμίες των δομών στις κλασσικές πολεμικές τέχνες και την υπεροχή του Jeet Kune Do παρουσιάζοντας τον πρωταγωνιστή συνεχώς απρόβλεπτο μαχητικά, με ακατάπαυστη ροή κίνησης, με προσαρμοστικότητα και με ένα εκλεκτικό μείγμα τεχνικών ανάλογα με τον αντίπαλο που αντιμετώπιζε...

Exterior of Pagoda (Εξωτερικά της παγόδας)
Ο Bruce Lee θα αντιμετώπιζε μαζική επίθεση με πολλούς επιτιθέμενους (Mass Attack) και θα ήταν αντιμέτωπος με τον Bolo Yeung, αντιμετωπίζοντας επιτιθέμενους της τέχνης Shotokan Karate.

1st Floor - Gate to Enlightenment (1ος όροφος - Πύλη του διαφωτισμού)
Στον πρώτο όροφο ο Bruce Lee θα αντιμετώπιζε τον Hwang In Shik, ειδικό στα λακτίσματα (Kicking), αντιμετωπίζοντας την τέχνη Hapkido.

2nd Floor - Temple of the Praying Mantis (2ος όροφος - Ο ναός του Praying Mantis)
Στον δεύτερο όροφο ο Bruce Lee θα αντιμετώπιζε τον Taky Kimura, ειδικό στον έλεγχο των μελών (Trapping), αντιμετωπίζοντας την τέχνη Praying Mantis Kung Fu.

3rd Floor - Temple of the Tiger (3ος όροφος - Ο ναός της Τίγρης)
Στον τρίτο όροφο ο Bruce Lee θα αντιμετώπιζε τον Dan Inosanto, ειδικό στα όπλα (Weapons), αντιμετωπίζοντας την τέχνη Filipino Kali.

4th Floor - Temple of Gold (4ος όροφος - Ο ναός του Χρυσού)
Στον τέταρτο όροφο ο Bruce Lee θα αντιμετώπιζε τον Ji Han Jae, ειδικό στις ρίψεις (Take-downs), αντιμετωπίζοντας την τέχνη Hapkido.

5th Floor - Temple of the Unknown (5ος όροφος - Ο ναός του Αγνώστου)
Στον πέμπτο όροφο ο Bruce Lee θα αντιμετώπιζε τον Kareem Abdul Jabbar, ο μαχητής με το άγνωστο στυλ, συμβολίζοντας το υψηλότερο επίπεδο στις πολεμικές τέχνες, τον μαχητή δρόμου (Street Fighting), αντικατοπτρίζοντας την ίδια του την τέχνη ο Bruce Lee, την τέχνη του Jeet Kune Do...
Το συγκεκριμένο video απαρτίζεται από σπάνιο ακυκλοφόρητο υλικό 40 λεπτών με τις μαχητικές σκηνές στην παγόδα και υλικό 22 λεπτών με αχρησιμοποίητες σκηνές. 


Original Cast
Bruce Lee as "Hai Tien" 
Nora Miao as "Hai Tien's sister" 
James Tien as "Tien"
Chieh Yuan as "Chieh" 
Hwang In Shik as "1st Floor Guardian" 
Taky Kimura as "2nd Floor Guardian"
Dan Inosanto as "3rd Floor Guardian" 
Ji Han Jae as "4th Floor Guardian"
Kareem Abdul Jabbar as "5th Floor Guardian"
Unfilmed Cast
George Lazenby 
Robert Baker 
Robert Wall 
Chuck Norris 
Sammo Hung 
Bolo Yeung 
Lam Ching Ying
Παραγωγή: Raymond Chow
Σκηνοθεσία: Robert Clouse, Bruce Lee
Σκηνοθεσία Αναμετρήσεων: Bruce Lee, Sammo Hung
Σενάριο: Bruce Lee, Robert Clouse

Η Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do βρίσκεται στην Αθήνα, στην διεύθυνση: Δήλου 9, (κάθετα στην Φορμίωνος, σύνορα Βύρωνα-Καισαριανής).  
Εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας με το λεωφορείο 732 (Αγ. Φανούριος - Ακαδημία - Ζωοδ. Πηγή) (στάση 9η Φορμίωνος). 
Επίσης πρόσβαση με την τοπική Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Βύρωνα με το λεωφορείο 10 (Καρέας - Ντάνκαν) και το λεωφορείο 20 (Κουταλάς - Αγ. Λάζαρος) (στάση Φωκαίας). 

Για οδηγίες πως να έρθετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Google Χάρτη της Ακαδημίας.

Επίσημη ιστοσελίδα της Ακαδημίας: http://www.jkd.gr
Πληροφορίες για ιδιαίτερα μαθήματα: http://www.jkd.gr/privatelessons.html