Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Η επιρροή του Sijo Bruce Lee στην εξέλιξη των μοντέρνων MMA!Μπρους Λη ο πρωτοπόρος των Μικτών Μαχητικών Τεχνών (MMA-Mixed Martial Arts) και η πολεμική τέχνη του Jeet Kune Do...

Αν και η οικογένεια Gracie από την Βραζιλία διέδωσε το BJJ και το Vale Tudo στον κόσμο μέσω του UFC (Ultimate Fighting Championship), πολλοί από τον ευρύτερο χώρο των πολεμικών τεχνών αποδίδουν ως έναυσμα για το σύγχρονο κίνημα των Μικτών Μαχητικών Τεχνών (MMA - Mixed Martial Arts) την φιλοσοφία του Bruce Lee για την αποδέσμευση από τα όρια και τους περιορισμούς από οποιοδήποτε στυλ πολεμικής τέχνης. Αστέρες του MMA όπως ο Frank Shamrock και ο Randy Couture θεωρούν ότι ο Bruce Lee είναι ο "πατέρας" του MMA. Ο Dana White (πρόεδρος του UFC) θεωρεί ότι ο Bruce Lee αποτελεί έμπνευση ως πρωτοπόρος στις μαχητικές τέχνες στην Αμερική, ο οποίος έκανε προπονήσεις σαν μαχητής MMA και πέρασε τις διδαχές του στον κόσμο του MMA, πολύ πριν την σύλληψη της ιδέας του UFC.

Bruce Lee
Το 1959 σε ηλικία 18 ετών ο Bruce Lee έφυγε από το Hong Kong και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, ως φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Seattle σπουδάζοντας φιλοσοφία. Εκεί ξεκίνησε το ταξίδι της δημιουργίας της δικής του προσωπικής πολεμικής τέχνης. Περίπου το 1967 ονόμασε την μέθοδό του Jeet Kune Do (JKD - Τζιτ Κουν Ντο) ή "way of the intercepting fist" (η ατραπός της γροθιάς αναχαίτισης). Το 1970 επέστρεψε στο Hong Kong για να κάνει κινηματογραφικές ταινίες και πέθανε απρόσμενα το 1973. Μετά θάνατον ο Bruce Lee έγινε παγκόσμιος αστέρας, επηρεάζοντας τον κόσμο των σύγχρονων πολεμικών τεχνών συνεχίζοντας να εμπνέει ακόμα και σήμερα.Έρευνα και ανάπτυξη
Ο Bruce Lee διερεύνησε και επηρεάστηκε από διάφορες πολεμικές τέχνες για την δημιουργία της τέχνης Jeet Kune Do, όπως: Western Boxing, Western Fencing, Western Wrestling, Savate, Judo, Jiu Jitsu και διάφορα στυλ Kung Fu. 

Ρεαλισμός

Ο Bruce Lee θεωρούσε ότι μία πραγματική μάχη είναι απρόβλεπτη και ότι τα περισσότερα κλασσικά στυλ πολεμικών τεχνών έδιναν έμφαση σε μη αποδοτικές μεθόδους χωρίς ρεαλισμό και αυθορμητισμό. Ο Bruce Lee πίστευε ότι μαχητικά αθλήματα όπως η Πυγμαχία και το Judo είχαν περισσότερη ρεαλιστική εξάσκηση σε σχέση με τα περισσότερα κλασσικά συστήματα. Γιατί; Γιατί είχαν αληθινή επαφή και η εξάσκηση ήταν πιο αυθόρμητη και όχι με εξάσκηση σε φόρμες και άχρηστες κινήσεις. Επίσης ο Bruce Lee έφτασε στο συμπέρασμα ότι οι πολεμικές τέχνες έχουν μία "παγκοσμιότητα" από την στιγμή που το ανθρώπινο σώμα έχει δύο χέρια και δύο πόδια, τότε υπάρχει μόνο ένα στυλ μάχης, το ανθρώπινο στυλ. Έτσι ο Bruce Lee δημιούργησε την τέχνη Jeet Kune Do, όχι για να κάνει μίξη τεχνικών και τεχνών αλλά για να θέσει την θεωρία της ανυπαρξίας συγκεκριμένου στυλ και τα πάντα να διέπονται από επιστημονική τεκμηρίωση, γεωμετρία, φυσική, απλότητα, αμεσότητα και αποδοτικότητα!
Η Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do βρίσκεται στην Αθήνα, στην διεύθυνση: Δήλου 9, (κάθετα στην Φορμίωνος, σύνορα Βύρωνα-Καισαριανής).  

Εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας με το λεωφορείο 732 (Αγ. Φανούριος - Ακαδημία - Ζωοδ. Πηγή) (στάση 9η Φορμίωνος).

Επίσης πρόσβαση με την τοπική Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Βύρωνα με το λεωφορείο 10 (Καρέας - Ντάνκαν) και το λεωφορείο 20 (Κουταλάς - Αγ. Λάζαρος) (στάση Φωκαίας). 

Για οδηγίες πως να έρθετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Google Χάρτη της Ακαδημίας.

Επίσημη ιστοσελίδα της Ακαδημίας: http://www.jkd.gr
Πληροφορίες για ιδιαίτερα μαθήματα: http://www.jkd.gr/privatelessons.html
Facebook: https://www.facebook.com/jkd.gr

Το παρόν άρθρο αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, μετάφραση και τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του αρθρογράφου!

Code Red Defense