Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ο οδηγός του Bruce Lee

Ο Bruce Lee δημιούργησε ένα οδηγό τεσσάρων βημάτων για την επίτευξη της προσωπικής διαφώτισης του ανθρώπινου πνεύματος (4 αρχές που μπορούν πραγματικά να περιγράψουν το νόημα της Μαχητικής Τέχνης Jeet Kune Do):

Αναζήτησε την δική σου εμπειρία.

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, σκέφτεται, συλλογίζεται, πράττει διαφορετικά.  Δεν υπάρχουν έτοιμες "μαγικές συνταγές" που μπορεί να εφαρμοστούν από όλους τους ανθρώπους στον ίδιο βαθμό. Η αναζήτηση προσωπικών εμπειριών είναι ο μόνος τρόπος αφύπνισης και εξύψωσης της συνειδητότητας!

Απορρόφησε ότι είναι χρήσιμο.

Στην ζωή μας πρέπει να είμαστε ανοικτοί σε όλων των ειδών γνώσεων, δίχως παρωπίδες και κρίνοντας ότι είναι χρήσιμο και μας αντιπροσωπεύει να το ενσωματώνουμε σαν βίωμα!

Απέρριψε ότι είναι άχρηστο.

Δίχως ενδοιασμούς και ηθικούς φραγμούς ότι θεωρούμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει ή η λειτουργικότητα είναι μηδαμινή (Φυσικά μετά από ανάλυση και σκέψη) το βάζουμε στην άκρη και προχωρούμε ακάθεκτα στην ζωή μας!

Πρόσθεσε ότι είναι πραγματικά δικό σου.

Το προσωπικό στοιχείο, η αυτοδημιουργία είναι στοιχεία που αναδεικνύουν τις ψυχικές δυνάμεις του ατόμου και συμβαδίζουν με τον ψυχισμό που το διακατέχει.  Είναι η επισφράγιση της γνώσης μέσα από το προσωπικό πρίσμα, η είσοδος προς την ελευθερία, στην αυτοβούληση, στον αυθορμητισμό και αποτελεί την εγγύηση για μία αρμονική και ήρεμη ζωή!

Η Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do βρίσκεται στην Αθήνα, στην διεύθυνση: Δήλου 9, (κάθετα στην Φορμίωνος, σύνορα Βύρωνα-Καισαριανής).  

Εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας με το λεωφορείο 732 (Αγ. Φανούριος - Ακαδημία - Ζωοδ. Πηγή) (στάση 9η Φορμίωνος).

Επίσης πρόσβαση με την τοπική Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Βύρωνα με το λεωφορείο 10 (Καρέας - Ντάνκαν) και το λεωφορείο 20 (Κουταλάς - Αγ. Λάζαρος) (στάση Φωκαίας). 

Για οδηγίες πως να έρθετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Google Χάρτη της Ακαδημίας.

Επίσημη ιστοσελίδα της Ακαδημίας: http://www.jkd.gr
Πληροφορίες για ιδιαίτερα μαθήματα: http://www.jkd.gr/privatelessons.html