Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Μπράντον Λι - Brandon Lee (1965-1993)


Ο Μπράντον Λι γεννήθηκε 01 Φεβρουαρίου 1965 στο ΄Οκλαντ της Καλιφόρνια και απεβίωσε 31 Μαρτίου 1993.

Ο Μπράντον Λι, όταν ο πατέρας του, Μπρους, πέθανε ήταν 8 ετών. Στα 28 του είχε ήδη αρχίσει να καθιερώνεται σαν σταρ, ενώ ήταν ερωτευμένος με τη συγγραφέα Ελίζα Χάτον και έτοιμος να παντρευτεί μαζί της.

Ο Μπράντον πίστευε ότι όντως ήταν καταραμένος. Και είχε αναπτύξει μια εξαιρετική εμμονή με τον θάνατο. Πολλοί λένε ότι επισκεπτόταν τον τάφο του Τζιμ Μόρισον στο Παρίσι ή ότι οδηγούσε γύρω από το Λος Αντζελες λέγοντας ταυτόχρονα στους φίλους του ότι δεν θα ζούσε μετά τα 30. Για κακή του τύχη, το προαίσθημά του επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο...

΄Ηταν στα γυρίσματα μιας σκηνής στην ταινία «Το Κοράκι». Η σκηνή σχετιζόταν με τον θάνατο του χαρακτήρα που ενσάρκωνε ο Μπράντον και «δολοφόνος» του στη σκηνή ήταν ο ηθοποιός Μάικλ Μάσι. Η πρόβα πήγε τέλεια. Στη συνέχεια γυρίστηκε κανονικά η σκηνή. Ο Μάσι πυροβόλησε κι ο Λι έπεσε στο έδαφος. Ο Μπράντον κουνούσε ελαφρά το χέρι του, προσπαθώντας κάτι να δείξει, αλλά μέσα στη γενική αναστάτωση που επικρατούσε στο γύρισμα, κανείς δεν τού έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι η ερμηνεία του ήταν εξαιρετική. Δευτερόλεπτα μετά, κάποιος από το σετ άκουσε τον Λι να λέει με αδύναμη φωνή: «Cut... ας πει κάποιος cut...». Ο σκηνοθέτης φώναξε τελικά «cut!», αλλά ο Λι δεν σηκώθηκε από το έδαφος.

Στην αρχή όλοι θεώρησαν ότι ο Λι αστειευόταν, αλλά στην πορεία, όταν συνειδητοποίησαν ότι κάτι άσχημο είχε συμβεί, επικράτησε πανικός. Κάλεσαν ασθενοφόρο και οι νοσοκόμοι προσπάθησαν να μετριάσουν όπως όπως την αιμορραγία του Λι. Τριάντα λεπτά μετά το ατύχημα ο Λι μεταφέρθηκε στην Εντατική του Ιατρικού Κέντρου του New Hanover. Τριάντα άτομα από το σετ πήγαν στο νοσοκομείο και περίμεναν μέχρι το πρωί. Οταν ο γιατρός βγήκε έξω, τούς είπε ότι έκανε ό,τι μπορούσε αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν ήταν αρκετό... Η αρραβωνιαστικιά του Μπράντον έφτασε στο νοσοκομείο το μεσημέρι. Στη 1.03 μ.μ. ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατος του Μπράντον. Ηταν 28 ετών...
Η Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do βρίσκεται στην Αθήνα, στην διεύθυνση: Δήλου 9, (κάθετα στην Φορμίωνος, σύνορα Βύρωνα-Καισαριανής).  
Εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας με το λεωφορείο 732 (Αγ. Φανούριος - Ακαδημία - Ζωοδ. Πηγή) (στάση 9η Φορμίωνος). 
Επίσης πρόσβαση με την τοπική Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Βύρωνα με το λεωφορείο 10 (Καρέας - Ντάνκαν) και το λεωφορείο 20 (Κουταλάς - Αγ. Λάζαρος) (στάση Φωκαίας). 

Για οδηγίες πως να έρθετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Google Χάρτη της Ακαδημίας.

Επίσημη ιστοσελίδα της Ακαδημίας: http://www.jkd.gr
Πληροφορίες για ιδιαίτερα μαθήματα: http://www.jkd.gr/privatelessons.html