Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Αρχές Street Fighting

1. Αποφύγετε την συμπλοκή (conflict), εάν μπορείτε, με αποκλιμάκωση (de-escalation).

2. Αποδεχτείτε τον φόβο! Με τον φόβο και το στρες παράγονται στο σώμα αδρεναλίνη (επινεφρίνη), νορεπινεφρίνη και κορτιζόλη, προετοιμάζοντας και διεγείροντας το νευρικό σύστημα για κάποια επείγουσα ενέργεια κατά τη λεγόμενη αντίδραση μάχης ή φυγής (freeze, flight or fight).

3. Διατηρήστε τουλάχιστον ενάμιση βήμα απόσταση ασφαλείας, με τα χέρια σηκωμένα ανάμεσα σε εσάς και τον αντίπαλο.

4. Χρησιμοποιείστε το στοιχείο του αιφνιδιασμού, χωρίς προκαταρκτικές ή τηλεγραφικές κινήσεις.

5. Χτυπήστε πρώτοι! Όταν τίθεται θέμα επιβίωσης η επιθετική στρατηγική (preemptive striking) είναι μονόδρομος!

6. Χρησιμοποιείστε συνδυαστικές επιθέσεις (attack by combination), ποτέ μην επαφίεστε σε ένα και μόνο χτύπημα (single attack).

7. Χτυπήστε με εναλλαγές σε διαφορετικές γραμμές επίθεσης (lines of attack) και στόχους (targets). Στόχους κρανίου (μάτια, μύτη, τραχεία), μέσου κορμού (ηλιακό πλέγμα, διάφραγμα), χαμηλοί στόχοι (γεννητικά, γόνατα, κνήμες, ποδοκνημικές).

8. Χρησιμοποιείστε τα πάντα για να επιβιώσετε! Αντικείμενα που είτε φέρετε, είτε αντλήσετε από τον περιβάλλοντα χώρο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, καθώς και δαγκώματα, τσιμπήματα, γδαρσίματα! Στην επιβίωση δεν υπάρχουν κανόνες και όρια...

9. Αποφύγετε το έδαφος! Σε μαζικές επιθέσεις είναι μοιραίο λάθος!

10. Αποφύγετε τα ψηλά λακτίσματα! Σε μάχη δρόμου η διατήρηση ισορροπίας και σταθερής κίνησης είναι αμφίβολη...

11. Σε αντιμετώπιση πολλαπλών αντιπάλων (mass attack), να κινήστε συνεχώς!

12. Σε αντιμετώπιση μαχαιριού, χρησιμοποιείστε οποιοδήποτε αντικείμενο (equalizer), για αποφυγή ή χτύπημα, ανάμεσα σε εσάς και το μαχαίρι!

13. Να περιμένετε τα πάντα! Η εμφάνιση και άλλων αντιπάλων ή η εμφάνιση όπλων κρουστικών ή λεπιδοειδών (impact and edged weapons) στην συμπλοκή, είναι μία πιθανότητα που δεν μπορείτε να αποκλείσετε...

14. Να είστε αποφασισμένοι! Ποτέ μην τα παρατάτε! 

15. Να απαντάτε στον κίνδυνο αναλογικά και μην σταματήσετε πριν βεβαιωθείτε ότι είστε ασφαλείς!

16. Τρέξτε μακριά από τον κίνδυνο, εάν αυτό είναι εφικτό, πριν την έναρξη συμπλοκής!

Άρθρο του εκπαιδευτή Ευάγγελου Ζορμπά


Η Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do βρίσκεται στην Αθήνα, στην διεύθυνση: Δήλου 9, (κάθετα στην Φορμίωνος, σύνορα Βύρωνα-Καισαριανής).  

Εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας με το λεωφορείο 732 (Αγ. Φανούριος - Ακαδημία - Ζωοδ. Πηγή) (στάση 9η Φορμίωνος).

Επίσης πρόσβαση με την τοπική Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Βύρωνα με το λεωφορείο 10 (Καρέας - Ντάνκαν) και το λεωφορείο 20 (Κουταλάς - Αγ. Λάζαρος) (στάση Φωκαίας). 

Για οδηγίες πως να έρθετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Google Χάρτη της Ακαδημίας.

Επίσημη ιστοσελίδα της Ακαδημίας: http://www.jkd.gr
Πληροφορίες για ιδιαίτερα μαθήματα: http://www.jkd.gr/privatelessons.html
Facebook: https://www.facebook.com/jkd.gr

Το παρόν άρθρο αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, μετάφραση και τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του αρθρογράφου!

Code Red Defense