Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αφρικάνικη Πολεμική Τέχνη Testa

Το Testa ή αλλιώς Riesy είναι μία Αφρικάνικη πολεμική τέχνη με έμφαση τα χτυπήματα με το κεφάλι (Headbutting) και αναπτύχθηκε στις περιοχές της Ερυθραίας και της Αιθιοπίας. Βασίζεται σε τεχνικές ρεαλιστικής μάχης και κάποιες φορές γίνεται η εξάσκηση σε μορφή χορού.

Οι τεχνικές περιλαμβάνουν λακτίσματα (Kicks), χτυπήματα με τα χέρια (Hand Strikes), εκτροπές (Parries) και γραπώματα (Grabs). Οι τεχνικές με τα χέρια, πόδια και γραπώματα είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και εξυπηρετούν έναν και μοναδικό στόχο, να χτυπηθεί ο αντίπαλος με το κεφάλι!

Επίσης η τέχνη επιτρέπει τα δαγκώματα, τα χτυπήματα στα γεννητικά όργανα, τα χτυπήματα στα μάτια και τα χτυπήματα στην τραχεία! Στην παραδοσιακή εξάσκηση του Testa η επικέντρωση είναι σε τεχνικές ελέγχου των μελών του αντιπάλου (Trapping) και χτυπήματα με το κεφάλι!



Η Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do βρίσκεται στην Αθήνα, στην διεύθυνση: Δήλου 9, (κάθετα στην Φορμίωνος, σύνορα Βύρωνα-Καισαριανής).  
Εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας με το λεωφορείο 732 (Αγ. Φανούριος - Ακαδημία - Ζωοδ. Πηγή) (στάση 9η Φορμίωνος). 
Επίσης πρόσβαση με την τοπική Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Βύρωνα με το λεωφορείο 10 (Καρέας - Ντάνκαν) και το λεωφορείο 20 (Κουταλάς - Αγ. Λάζαρος) (στάση Φωκαίας). 

Για οδηγίες πως να έρθετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Google Χάρτη της Ακαδημίας.

Επίσημη ιστοσελίδα της Ακαδημίας: http://www.jkd.gr
Πληροφορίες για ιδιαίτερα μαθήματα: http://www.jkd.gr/privatelessons.html