Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Κινηματογραφική ταινία Hanna 2011 - Μαχητικές σκηνές Φιλιππινέζικη Πολεμική Τέχνη Kali


Για τις μαχητικές χορογραφίες της κινηματογραφικής ταινίας Hanna του 2011 χρησιμοποιήθηκε η Φιλιππινέζικη Μαχητική Τέχνη Kali. Η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια Saoirce Ronan εκπαιδεύτηκε για τον ρόλο στην Ακαδημία Inosanto και οι μαχητικές σκηνές χορογραφήθηκαν από τον Jeff Imada!
Σενάριο: Η Χάνα δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Μεγαλωμένη από τον πατέρα της, πρώην υπάλληλο της CIA, στην άγρια φύση της Φινλανδίας, έχει το σθένος, την αντοχή και τα οξυμένα ένστικτα ενός στρατιώτη. Η ανατροφή της και η εκπαίδευσή της είχαν ένα και μόνο σκοπό: να γίνει η καλύτερη δολοφόνος. Μια αποστολή που την στέλνει ο πατέρας της σημαδεύει την εφηβεία της, καθώς διασχίζει κρυφά τη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη, ξεφεύγοντας από πράκτορες και δολοφόνους, οι οποίοι δίνουν αναφορά γι' αυτήν σε μια ανελέητη υπάλληλο μυστικών υπηρεσιών. Ενώ πλησιάζει στον στόχο της, η Χάνα έρχεται αντιμέτωπη με πανίσχυρους εχθρούς και βρίσκεται μπροστά σε ραγδαίες αποκαλύψεις για τον ίδιο της τον εαυτό.

Γυρισμένη σε Γερμανία, Φινλανδία, Μεγάλη Βρετανία και Μαρόκο, από έναν σκηνοθέτη ευρέως φάσματος που δεν φοβάται να πειραματιστεί και να δοκιμαστεί σε διαφορετικά είδη, η Hanna είναι μια δεκαεξάχρονη δολοφόνος, είναι μια περιπέτεια με έντονα στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ, είναι μια υποθετική επιστημονική αποκάλυψη που θα συζητηθεί. Ο Τζο Ράιτ ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία, μετά την «Περηφάνια και Προκατάληψη» κοινωνικό εποχής και την «Εξιλέωση» κοινωνικό δράμα, εδώ αλλάζει γραμμή πλεύσης και δημιουργεί μια δυνατή περιπέτεια χωρίς υπερβολές την οποία καταφέρνει να χειριστεί ρεαλιστικά. Η Cate Blanchett, η οποία υποδύεται την αδίστακτη πράκτορα, μοιάζει να βρήκε το ταίρι της στο πρόσωπο της Saoirse Ronan (Hanna), τουλάχιστον σε ότι αφορά την ήρεμη ψυχρότητα, την αλαβάστρινη γοητεία και την καθαρότητα με την οποία και οι δυο προσεγγίζουν-διαμορφώνουν τους ρόλους τους. Η ταινία, άρτια απ'το Α ως το Ω, με δυνατές ερμηνείες, καταπληκτική φωτογραφία, έντονους ρυθμούς που σε συνδυασμό με τη μουσική των chemical brothers ντύνουν την κάθε στιγμή μέχρι να έρθει η κορύφωση, καταφέρνει να κρατά το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο και την αδρεναλίνη στο ζενίθ της.
Η Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do βρίσκεται στην Αθήνα, στην διεύθυνση: Δήλου 9, (κάθετα στην Φορμίωνος, σύνορα Βύρωνα-Καισαριανής).  
Εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας με το λεωφορείο 732 (Αγ. Φανούριος - Ακαδημία - Ζωοδ. Πηγή) (στάση 9η Φορμίωνος). 
Επίσης πρόσβαση με την τοπική Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Βύρωνα με το λεωφορείο 10 (Καρέας - Ντάνκαν) και το λεωφορείο 20 (Κουταλάς - Αγ. Λάζαρος) (στάση Φωκαίας). 

Για οδηγίες πως να έρθετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Google Χάρτη της Ακαδημίας.

Επίσημη ιστοσελίδα της Ακαδημίας: http://www.jkd.gr
Πληροφορίες για ιδιαίτερα μαθήματα: http://www.jkd.gr/privatelessons.html